szüretSzeptember, október, az őszre nemcsak a lehülés, falevelek sárgulása, hullása jellemző, hanem a szőlő szüretelése is. Hétvégén összegyűlt családom egy része Szalárdon, a szüretelés pedig a szomszéd falu, Hegyköz-Szentimre, határában lévő domboldalon zajlott nagy hahotázás, viccelődés közepette, aki pedig nem tudott ráhangolódni a "durvább" poénokra, az pórul járhatott egykönnyen. A szőlőszedés nem telhet szőlőevés nélkül, mikor nagy a választék a különböző, ízletes fajtákból, elég nehéz ellenállni a kísértésnek, nem könnyű visszautasítani a kínálkozó fürtöket. Hát így jártam hogy ebéd előtt telepakoltam a hasam egy csomó szőlővel, erre jött a babgulyás, említenem sem kell mi lett az eredménye.

Kipróbáltuk milyen robogóval száguldani a határban, földúton, igazi Kusturica feeling kapott el, de még milyen vagány!

Timi és a robogó
Szétnéztünk Timivel a környéken, sétáltunk a friss levegőn, szél fújt, Nap sütött, madarak csiripeltek, néhányan még szüreteltek, mások a diót verték a fáról, mindenki elfoglalta magát őszi teendőivel. Érdekes kis mesterséges halastó partjára értünk, közelében egy fűvel benőtt bulldozer, hirtelen a Stalker zónája villant be. És mily szép látványt nyújtott a tavirózsa, mely egyben egy ősi szimbólum, mocsárban (anyagi világ - illúzió) gyökerező, felfele kúszó szárral (kundalini) a tópart felszínén nyíló virággal (sahasrara - valóság).

Szalárdon a szüreti bálosok táncot jártak az út különböző szakaszain, majd felpattantak szekereikre s tovább haladtak. Ha jól sejtem bejárták Szalárdot és Szentimrét, az esti bált pedig Szalárdon tartották.

szüreti bál
Közel nagymamám kertjéhez pedig az egyik szomszéd fiú 2 kisebb cross motoros ugratót fabrikált, elég vicces, meglestük miként szórakoznak, hogy ugratnak, de még egy esés tanui is lehettünk. A kertben nagyszerűen lehet meditálni, könnyedén el lehet mélyülni, fantasztikus hallani a távoli tyúkok kotkodácsolását, a madarak reppenését, a száraz kórók zörgését a szélben, mindezt egyszerre, egyidőben, a háttérben, a gondolatnélküliségben.

tavirózsa
"Lótusz szirmába hull a világ,
rizsszemből nyílik a távolság.
Egyet lépsz: a végtelenben jársz,
tízezret lépsz: csak egy helyben állsz."
(Su-La-Ce - Az ifjú Lin-csi vándorlásai)

Képekhez katt >>ide<<




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete