házimozi ajánló 2. rész

Folytatom a házimozis listát.

Mennyei prófécia (The Celestine Prophecy)
Furcsa a címfordítás, mivel Celestini prófécia kellene legyen. Ez egy könyv vászonra vetített változata. A forgatás néhány helyen amatőrnek tűnik első ránézésre, inkább TV film kategóriába illik. Csodás tájak jellenek meg előttünk, néhány akciójelenet és a spirituális fejlődés egyes lépéseinek (felismeréseinek) lehetünk tanúi. Fantasztikus vibrációkkal bír a film, melyben az ERŐ (szív - szeretet) vagy az erő (elme - akarás) használatakor a személyek konfliktusba kerülnek egymással, vagy épp saját és egymás lényét fedezik fel, érzik át.
Részlet magyarul:




Napfivér Holdnővér (Fratello Sole, Sorella Luna)
Zefirelli mesebeli filmje Assziszi Szent Ferenc életéről: a harcosról, a keresztényről, a megvilágosodottról, a tisztaságról, a testvériségről, az egységről és a szeretetről. Szép olaszországi tájakat láthatunk, mégszebb énekeket hallhatunk és ha sikerül túllépnünk a formákon, Szent Ferenc és Dogen (a zen alapítója) életének eseményeiben számos hasonlatosságot fedezhetünk fel.
Angol zenésrészlet:



A sziget (Ostrov)
Orosz film, mely egy visszahúzódott szigeten játszódik egy ortodox kolostorban, ahol az egyik szerzetest különféle problémákkal keresik fel az emberek, egyéni módon gyógyítja őket, a szerzetestársait és a papokat huncutul megneveli, ám neki is van egy gondja, mégpedig lelkiismeretfurdalás gyötri egy múltbeli esemény miatt.
Az orosz egyszerűség és a lelkiség jellemző rá, mégis dinamikusabb és felemelőbb, mint a Tarkovszki filmek.
Az előzetes oroszul - angol felirattal:



Kung Fu Panda
Csak egy újabb poénos animáció?
Szerintem sokkal többet mondó mint az animációk zöme. Van itt minden, mi szem szájnak ingere: ártatlanság, akarás, erőfeszítés nélküliség, felháborodás, könnyedség, szeretet, megsértődés, barátság, ellenségeskedés, bölcsesség, okoskodás, mester, tanítvány, tisztelet, megvetés, csend, háborgás, ÉN, én, és elsöprő Poénok!
Előzetes magyarul:




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete