Mi történik abban a pillanatban, amikor felhagysz az érveléssel?


Ha hiszed, ha nem, az 1987-es A momentary lapse of reason albumcím épp erre utal. 4 év telt el az előző, The final cut után, és időközben Roger Waters kilépett a zenekarból. Ez érződik is a zeneiségen, a dallamokon, melyek szerintem sokkal lágyabbak és kellemesebbek lettek.





Slágerek?

Abszolút, belőlük nincs hiány! Feledhetetlen a Learning to fly, On the turning away, Sorrow, Dogs of war, Yet another movie... Mondhatni az album egy egységként hat, a dalok folytonosan követik egymást, mint ahogy az indiánfiú tekintete követi a magasban szálló sasmadarat.





De milyen is lehet az a pillanat, amikor leállsz az érveléssel?
Próbáltad már? Nem okoskodsz, nem mondasz ellent, nem erőlködsz, nem magyarázol ki semmit, még a saját fejedben sem. És akkor megjelenik egy belső csend, egy kellemes érzés, melyben az élet képkockái és hangfrekvenciái megelevenednek.


Ha elengeded magad, a Pink Floyd egy-egy dala ezt ki is válthatja benned. Az éteri gitárszólók, a lassú, mély dobok, selymes ének, csipetnyi szaxofon, kórus és maga a Pink Floyd hangulat!





Legyen egy kellemes, gondtalan estéd.
Itt a teljes album lejátszási listája (reklám szakítja meg közbe-közbe).






Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete