Ahhoz, hogy a világ történései egy pozitív irányt vegyenek, az emberiség, beleértve téged is, sokkal tudatosabbá és felelősségteljesebbé kell váljon.


Most már elég nyilvánvaló az, hogy ami a világ másik pontján történik, az kihatással van az egész bolygóra, a kontinensre és az országodra, a városodra és a hétköznapjaidra egyaránt. Nem feltétlenül egy lepke szárnycsapására gondolok, hanem a természet különféle megnyilvánulásaira, háborúkra, gazgasági és politikai helyzetekre, fogyasztói társadalomra, és akár a kollektív szinten megnyilvánuló kényelem iránti vágyra.


kundalini: béke vagy háború


Lehet, hogy úgy vélekedsz magadról, hogy a saját életed jelentéktelen a világ történéseiben, csak egy porszem vagy a homoksivatagban, melyet ide-oda fúj a szél. Szerintem viszont nem mindegy, hogy milyen az a porszem. Milyen a jelleme.
A körülmények és helyzetek formálják az életét, a szél fújja őt ide-oda a többi porszemmel (nagy tömeggel) együtt, vagy ő van hatással a környezetére és felismeri a lehetőségeket, majd eldönti, hogy felszáll a szél áramlatára vagy sem.

A kérdés az, hogy mire vágysz az életben?


Inkább elmenekülnél a gondok és a problémák elől, vagy elfogadnád a gondokat és megoldásokat keresnél rájuk?
Ha pedig már találtál megoldásokat, meg is teszel mindent azért, hogy elérd a vágyad?

Te őszintén szeretnéd azt, hogy a világon a háborúk és feszengések helyett inkább béke, megértés és harmónia uralkodjon?

Vágysz-e igazán arra, hogy az emberek szeretetteljesebbek, odafigyelőbbek, reádfigyelőbbek legyenek?


Ha igen, elárulom neked, hogy nagyon is sok közünk van mindahhoz, ami körülöttünk történik. Neked is, és nekem is. Ám csakis úgy veszi kezdetét egy pozitív változás, ha vágyunk reá és teszünk is érte. Együtt válunk tudatosabbakká, kellemesebbekké, segítőkészebbekké, örömtelibbekké, békésebbekké és megértőbbekké.


örömtelibb, békésebb és megértőbb


Ezt pedig a belső tiszta vágy, a Kundalini energia adja meg, amint az természetesen, erőfeszítés nélkül ébred fel bennünk. Miután a keresztcsontból a gerincoszlop mentén felemelkedik és a kutacson is áthalad, felüdít, táplál, élettel tölt meg és mély tudatossággal, bölcsességgel ruház fel.


A Kundalini energia felébredésének 4 módját különítettem el, melyek közül:
  • 2 tudattalan
  • 1 véletlenszerű
  • 1 természetes és biztos


1. A mennyei ihletettségű művészeti alkotások

Olyan nagy művészek alkotásai, akikben a Kundalini energia már aktívan áramlott, időtállóak és maguk is bírják alkotójuk kisugárzásának egy részét. Az alkotások kisugárzása pozitív rezgéseket továbbít a közönségnek.

Ilyenek például Mozart vagy Vivaldi szerzeményei. Leonardo Da Vinci alkotásai. Zen és szufi mesterek festményei, dalai, versei.

Ezek megérintik a szívet és egy kellemes állapotba repíthetik a szemlélőt anélkül, hogy az illető tudomást venne róla. Csak a kifinomultabb személyek és azok, akik már elérték az önmegvalósulást figyelhetik tudatosan e folyamatot.
Másképp a mennyei alkotások nem érik el céljaikat.

Az emberekben csak tudattalanul mozdul meg a Kundalini energia addig, amíg az elméjük lecsendesül egy másodperc néhány töredékére. De az esély megvan reá.


2. Az elcsodálkozás

Nem tudom mikor ámultál el utoljára, mikor csodálkoztál el valamin?
Emlékszel milyen érzés? Tudatosítottad valaha, milyen állapotba kerülsz olyankor?

Ez nem ábrándozás, hanem a tudattalan jelenlét és elengedés ötvözete. Az a pillanat, amikor csodálsz egy virágot, a természetet vagy egy műalkotást. A lényeg, hogy csodálod.

Abban a pillanatban az elméd leáll, nem elemez, nem aktív, hanem beáll egy tehetetlenségbe. Abban a pillanatban megjelenik egy kellemes érzés a szívben, melyet a tiszta anyai jellegű szeretet, a Kundalini energia ad meg, bármilyen elvárás nélkül.

Ez is a Kundalini energia ébredésének a jele, de még mindig tudattalan a folyamat és keveset változtat a személyiségen és a tudatosságon is.





3. Harcművészet és jóga

Úgy a harcművészet, mint a jóga, Indiából ered. Mindkettő célja az istenivel való kapcsolat megteremtése: túllépni az illúzión, az elmén, a kettősségen és beolvadni az egyetlenbe, az egységbe.

Mivel úgy a harcművészet, mint a klasszikus jógagyakorlatok rendkívüli összpontosítást és gyakorlást igényelnek, ezért évek kellenek, amíg a testen uralkodni tud a gyakorló. Csak ezután kezdi el a belső harcot az elméjével és jó esetben, ha fel nem adja, évtizedek után képes elméjét megfékezni és kordában tartani. Ekkor a Kundalini felébredhet, de nehezen halad át az Agnya chakrán, mert azon a szinten a koncentrációt is fel kell adni.

A harcművészetben és néhány táncfajtában (klasszikus indiai táncok és némely hastánc) spéci csípőmozdulatok elősegíthetik a Kundalini energia ébredését, ám ez rendkívül időigényes és nagyon sok gyakorlást vesz igénybe.
Ebből a szempontból ez hátrány, más szempontból pedig előny, hisz a jellemet fantasztikusan csiszolja, a tudatosság napi szinten van jelen, még ha az csak a testre és bizonyos energiaáramlásra vonatkozik.


4. A legrövidebb út: spontán meditáció

Ez egyszóval jelenlét.
Nevezhetném még a sahaja jóga gyakorlásának, az istenivel való spontán kapcsolat elérésének. Ebben a koncentrációt átveszi az elengedés, az önmegadás, mellyel teljes, szabad utat kap a Kundalini.

Nemcsak felébred és megérinti a szívet, hanem tovább is viszi azt a végtelenbe, a tiszta tudatba, ahol egyszerre szűnik meg és egyszerre létezik minden. Az isteni szeretetben szétolvad az elme jéghegye, az áramlatban megjelenik az öröm, az elégedettség, az önbecsülés, a megértés.

A tudatosság az élet minden területén elkezd megnyilvánulni: az utcán, a családban, a munkahelyen, a városban, az országban és a világban. Egy kellemes felelősségtudattal ruház fel, tudod mennyire törékeny a tested és mennyire kell vigyáznod magadra, így automatice másokra is fogsz vigyázni. Szeretetteljes leszel és szeretetet kapsz másoktól.

Megérted a saját gondjaidat, ezáltal a másokét is.
Megoldod a saját problémáidat, majd a többieken is segíthetsz, ha hasonló helyzetbe kerülnek.
Tudatosabban fogsz vásárolni helyi termékeket, és akár szelektíven fogod gyűjteni a szemetet, idővel pedig lomot nem fogsz gyűjteni, hanem ajándékozni fogsz, mert abban több örömöd leled, mint a kapásban.
Alkotásaidban pedig megjelenik az a mennyei lényeg, mely egykor áthatotta Mozartot és a többi feledhetetlent.


légy többet a jelenben, légy tudatosabb, légy éberebb



Hát én ezt a négy módját tudtam jelenleg elkülöníteni e finom szeretetenergia felébredésének és hatásainak. Nem tudom most miként vélekedsz minderről, de ha tényleg érdekel a világ sorsának alakulása, légy többet a jelenben, légy tudatosabb, légy éberebb.

Hogy hogyan? Ezt már Te is eldöntheted.

Ha pedig eldöntötted, tégy meg néhány lépést annak érdekében, hogy valóra váltsd a vágyad.




csupasz faágak
levelei a földön -
az ősz véget ért





Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete