Minden a legnagyobb rendben halad, az emberiség a lehető legjobb irányba fejlődik, a természet nyugton van, környezetünk tiszta, a gazdaság növekedik, az emberek boldogan és barátságban élnek egymással, az állat- és növényvilág fajai pedig szaporodnak, minden egyensúlyban van.

Ha mindez igaz lenne, akkor bizonyára nem forgatták volna le az alábbi két filmet, mely megcáfolja a fent említetteket.

A hülyeség kora
Sci-fi beágyazású, ellenben valós megfigyeléseken, történéseken alapul a mondanivalója. Ismét a globális felmelegedés, ismét az olaj.



Otthonunk a Föld 
Fantasztikus tájakat csodálhatunk meg, végigvezet az élet kialakulásáig a Földön, és megtekinthetjük milyen kincsekkel rendelkezünk, illetve hogyan zsákmányoljuk ki a Földet. Miért függ össze minden mindennel és milyen kihatása van a gazdaságra, az élelemre, az egészségünkre a kőolajnak?
Válaszokat kapunk.


Otthonunk 2. from Bernard Hupupp on Vimeo.

Egyelőre elég tudatosítani magunkban azt, hogy a jelenlegi helyzetet, kényelmet, fejlődést lehetetlen fenntartani ebben az iramban és irányban.
Majd érdemes elmerülni a gondolatmentességben és a csendtől választ kapni arra, hogy miként változtathatjuk meg magunkat, és hozzáállásunkat a természethez és környezetünkhöz viszonyítva.

Te is ugyanolyan része vagy az egésznek, mint bárki és bármi más.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete