Az idei civilfeszt is tartogatott néhány meglepetést a tarsolyában, igaz egybeesett a kolozsvári városnapokkal, ahova az emberek többsége ment szórakozni. A Potaissa/Fogoly utca a belváros egy csendesebb, félreesőbb részén van, a civilfesztes sátrak itt sorakoztak fel, és a különféle szervezetek ezen a részen mutatták be tevékenykedésüket. 

civilfeszt kolozsvár 2011

Kézművesség, üvegfújás, táncok, színpadi előadások, zsonglőrködés, arcfestés, könyvvásár, origami és ehhez hasonlókat lehetett látni, valamint a témakban jártas mesteremberek, gyerekek, személyek által készített tárgyakat lehetett vásárolni.

játék
fest
reneszánsz tánc
Természetesen a sahaja jóga meditációs standja sem maradt el az idén, és aki épp jelen volt, egy klasszikus indiai zenés koncerten is részt vehetett. Nézd és hallgasd meg a rövid összevágást.


Nagy meglepetés volt régi ismerősöket látni, találkozni és elbeszélgetni velük, valamint az üvegfújással foglalkozó Szalma Zsolttal váltott néhány szó, gondolat, élmény és a könnyed meditáció megváltoztatta a napom. Továbbá megtudhattam, hogy az üvegfúvás nem a legalkalmasabb szabadtéren, mivel a szél nem barátja a felhevített üvegnek.


A civilfeszt egy hetes volt, mi csak hétvégén vettünk részt, de érezhető hangulati különbség volt a szombati és vasárnapi nap között. Figyelemre méltó volt egy fickó, aki fülbevalókat, karkötőket és egyéb csecsebecsét árult, szombaton két üvegből itta a sörét és a nap végére már alig állt a lábán, vasárnap délelőtt mégis eljött kipróbálni a meditációt, mivel érdekelte a dolog.


Kíváncsi leszek milyen lesz jövőre, majd ha kedved tartja nézz szét te is!

Képekhez katt ~ide~

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete