Az Adiguru honlapon történt néhány fontosabb frissítés, Shri Mataji egyik beszédrészletével és egy dallal is bővült a tartalom.

Egy kis ízelítő a mesterek, próféták életéből:

adiguru - ÁbrahámÁbrahám - i.e. 2000, Mezopotámia, Palesztina
Próféta és a zsidó nemzet első pátriárkája. A kereszténység és az iszlám vallás ugyanolyan fontosságú alakja, Mohamed próféta felmenőjeként tisztelik. Fiatal korában elleneszegült a bálványimádóknak, a saját apja sem volt kivétel ez alól. Nagyszerű bizonyosságot tett a hitről, áldozathozatalról, elkötelezettségről és türelemről.

adiguru - MózesMózes - i.e. 1200, Egyiptom, Palesztina
Próféta és héber eredetű vallásos vezető, akit a fáraó lánya nevelt Egyiptom udvarában. Meghökkentette az, ahogyan a héber szolgákkal bántak, elmenekült, majd egy égő bokorként Isten megjelent előtte, aki arra kérte, hogy menjen vissza Egyiptomba és szabadítsa fel népét a rabszolgaságból. Negyven éven keresztül vándoroltak a pusztában, mialatt Mózes azon fáradozott, hogy helyreállítsa bennük az erényt. A Sínai hegyen Istentől megkapta a tíz parancsolatot. A júdaizmus, kereszténység és az iszlám híres prófétája.

adiguru - Lao-ceLao-ce - i.e. 6.-ik század, Kína
Kínai filozófus és a taoista irányzat megalapítója. Írásai a tao (út) - az univerzális igazság, amely átlépi a fizikai univerzum határait - ismertetését szolgálja. A taot csak úgy lehet megtalálni, ha átérezzük a mindennel való egységet, a természettel és a belső lényünkkel való egységet.

adiguru - SzókratészSzókratész - i.e. 469-399, Athén, Görögország
Klasszikus görög filozófus és reformátor, a dialektika atyjaként tekintik. A szobrászattal felhagyott annak érdekében, hogy Athén lakosait erényes és ésszerű életre ösztönözze. Hitt az abszolút igazságban, amire egy belső isteni sugallatként hivatkozott. Finom érvelésekkel kereste és közelítette meg az igazságot.

adiguru - MohamedMohamed - 570-632, Mekka, Arábia
Az iszlám (átadás) megalapítója. Mekkában született, negyven éves korában látomásai voltak Gábriel angyallal. Kezdetben zavarodott és bizonytalan volt, három éven keresztül imádkozott és szellemi gyakorlatokat végzett, amíg meg nem győződött valódiságukban. Ezen látomások végigkísérték az életét, későbbi tanításaival pedig a Korán szavait képezik.

A rövid beszédrészlet az Egyensúly fontosságáról az életünkben >>itt<< nézhető meg, a Guruhoz és az Adi Shaktihoz (Szentlélekhez) szóló kellemes dal >>itt<< tekinthető meg.

Jó csemegészést, nemsokára érkezik a többi mester élete és tanításai.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete