Bizonyára hallottál már Velencéről, a romantika városáról, netán meg is fordultál ott a valóságban.

velence - gondola
Ha mégsem, akkor igyekszem képzeletben elrepíteni téged a csatornák városába, ahol nem autókkal, robogókkal közlekednek az emberek, mint a többi olaszországi városban, hanem gondolákkal, csónakokkal, hajókkal, vagy gyalog. Ezért is különlegesebb a többinél.

Az építészete tipikus olasz, vagy római, szép színes házakból, keskeny sikátorokból, csatornahálózatból, kaszinóból, palotákból, templomokból, kikötőkből, terekből, piacokból, hotelekből, kávézókból, éttermekből, múzeumokból, egyetemből áll, ahol a turisták százai fordulnak meg naponta.

velencében

velencében - Timi, Áron

Látványosságból, üzletekből sincs hiány, a legtöbben a sziget bejáratától zarándokolnak a Szent Márk tér felé, ahol valósággal felgyűlnek az emberek, akárcsak a Milánói dómnál.

Szent Márk templom
Szent Márk templom
A Szent Márk templom közel van a kikötőhöz, ahonnan át lehet látni (és hajókázni) a szembenlevő szigetre, de mi inkább a tengerparti sétány mellett döntöttünk és megkerestük a Sóhajok hídját... a régi időkben nem lehetett kellemes az elítélteknek átkelni rajta.

Hajaj - sóhajok hídja
Hajaj
velence - esti fények
esti fények
No de fogjuk vissza sóhajainkat és inkább beszéljenek a szemet gyönyörködtető színek, képek, fények. Timi fotói, vetítés indul!



2 megjegyzés:

 
Lábléc nézete