Augusztus 27.

Cabella Ligure - Palazzo DoriaAzt kell mondanom, hogy ez egy lazulós nap volt. Kezdetét vette az egy hétig tartó fesztivál, melynek keretén belül különféle énekeket, táncot, hangszeren játszást lehetett tanulni.

Péterékkel inkább felmentünk Cabellába, a Palazzo Doriába meditálni.
A Palazzo Doria egy kis középkori kastély, melyet Shri Mataji vásárolt 1991-ben, teljesen lerobbant állapotban. Önkéntes jógik százainak közreműködésével néhány év alatt sikerült felújítani. Shri Mataji itt élte utolsó éveinek egy részét az ezredfordulóban. Ezért is vált Cabella Ligure egy zarándokhellyé, ahova a világ különböző tájairól érkeztek jógik ahhoz, hogy Mesterükre legalább egy pillantást vessenek, vagy meghallgassák tanácsait, beszédét, illetve hogy tiszteletüket fejezzék ki iránta. Ez most is hasonlóan történik, de mostmár a fizikai síkról kezd minden áttolódni kizárólag a vibrációs érzékelésre.

Közben a táborrészen egy szalmaházikót eszkabáltak, Timi elvolt a gyermekeknek kialakított játszótéren, mások tisztogatták magukat a patakparton.



Vacsora előtt betévedtem a hangárba, gondoltam még meditálok egyet, errefel épp egy kollektív meditáció vette kezdetét, melyet a fiatalok, yuva shaktik vezettek. Néhány perc elteltével fantasztikus vibrációkat (áldást, kegyelmet) kezdtem érezni, melyek annyira felerősödtek hogy szinte extázisélményem lett. Ezek nagyon ritka esetek, és ami megfogott az főleg a bennünk lévő Shri Matajival való kapcsolat elmélyítése volt, az isteni tisztelete önmagunkban.

Este pedig nagyszerű és örömteli koncerteket hallgattunk végig, sokan táncra perdültek. Én még nem láttam ilyesmit Cabellában, hegedűn játszottak bolgár, román, magyar és egyéb népzenéket. A Shava énekese is fellépett, elénekelt egy qawwalit, mely a szúfi Bulleh Shah egyik költeményéről szólt, majd Victor Vertunni zenekara zárta az estet William Blake megzenésített verseivel.

Az alábbi összeállítás részleteket tartalmaz az esti programokból: indiai tánc, Wells testvérek éneke, Rajendra Prasanna bansuri koncertje és természetesen a fentebb említett zenészek előadásaiból.

Augusztus 28.

Indulás Velencébe.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete