/ 2012. december 27. /


karácsonyfa
Udvarhelyt vagyunk. Ismét egy légcsőhuruttal vívódok, de ez már karácsonyi szokás nálam. Az érmének viszont két oldala van. Ilyen napokon több figyelmet tudok magamra szentelni, avagy magammal foglalkozni.

Az előző nappal ellentétben, mely Karácsony utolsó ünnepnapja volt, teljesen mást érzek finomszinten. Míg a tegnapi napra egy kellemes emelkedettség és béke volt jellemző, ma reggel viszont egy nyugtalansággal ébredtem. Nemcsak én, de még feleségem Timi is rosszakat álmodott.

Már délután van. 

A nyugtalanság csak fokozódott bennem, vajon azért mert a környezet megváltozott? 
Az emberek egy része munkába ment és visszaállt a pörgés?
Nekem viszont semmi teendőm, szabadságon vagyok, annyit pihenhetnék, amennyit szeretnék, de valami belülről nem enged.

Mi van velem?


jóga meditáció éberség
meditáció
Meditációba helyezem magam, meg akarom tudni ennek az okát. 
Érzek egy feszültséget a gyomortájékon, nem csoda, hisz ez a rész szoros kapcsolatban van a belső békével és elégedettséggel, avagy ezek hiányával. Adok néhány bandhant1 a nabhi2-nak, rövid időn belül a feszültség enyhülni kezd. Elkezd tudatosulni bennem a tény, hogy a kettős-duális világban vagyok és a figyelmem elveszett az illúzióban, ez okozza az elégedetlenséget.
Bandhanozok a máj környékén is, hogy erősödjön meg a figyelmem.

Kicsit kapar a torkom és a fejemben is érzek egy nyomást. Bandhanozok a torok tájékon, de érzem ennyi nem lesz elég. Lassan kezdek finomszinten szétmálni és beolvadni a környezetbe, fantasztikus érzés, élvezem az állapotot, még jobban nyílik a vishuddhi3 csakra és vele együtt az agnya4 is. A fejben szűnik a nyomás. Teljes mértékben tudatában vagyok annak, mi történik körülöttem: az autók távoli zaja, a kutyák ugatása, a szomszédok tevékenysége. Ezek közül viszont semmi sem zavar, semmire sem reagálok, csak élvezem a jelen pillanatot.

Csend. Az elmém teljesen lenyugszik, a gondolatokat az öröm váltja fel.

Abban a pillanatban, amikor figyelmem gyengül, ismét visszajönnek a gondolatok, de már másabb, enyhébb formában, viszont a fejben a nyomás újra kezd megjelenni. Azonnal tudatosul ez bennem, és teljes mértékben megadom magam, magam mögött hagyom az identitásom, ebben a pillanatban már nem érdekel.

A szívemben megjelenik egy örömérzet, egy tiszta szeretet, mely magától kezd megnyilvánulni és kezd nőni, majd emelkedni, áthatol a nyak bal részén, ahol ez a szeretet kezd másabb, finomabb lenni, mondhatni intenzívebb. Innen tovább halad az agyba, ezt már csak érzem, tapasztalom, de már a tudatosítás folyamata leáll.

Csak elengedem magam és élvezem ezt a szeretet állapotot, a vibrációkat.

Béke.

 

Csend.

 

...






Jegyzék:
  1. bandhan - óramutató járásával megegyező irányban, kézzel történő körkörös mozgás egy csakra körül - sahaja jóga tisztítógyakorlat, programokon elsajátítható
  2. nabhi - manipura, köldökcsakra; lásd a finomrendszert
  3. vishuddhi - torokcsakra; lásd a finomrendszert
  4. agnya - homlokcsakra; lásd a finomrendszert

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete