A bija (kiejt. bidzsa) jelentése mag. 

AUM - mantra szimbóluma
A bija mantrák rövid kis szótagok, melyek a 7 fő csakra megnyitására, harmonizálására szolgálnak, sőt mi több a személyes rezgésszint növelésére kimondottan ajánlatos.

Nem egy új technikáról van szó, sem egy új spirituális irányzathoz tartozó módszerről, hiszen akár időszámításunk előtt a jógik ezeket már ismerték és használták a különböző jógafajtákban a mélyebb meditáció és a magasabb tudatszintek eléréséhez.

Mik is ezek a rezgésszintek?

Erről már egy régebbi bejegyzésben írtam, így év vége és Karácsony előtt pedig nem ártana ezzel ismét foglalkozni egy kicsikét.

Ezek az egyszerű bija szótagok a következők:

CsakraBija mantra
MuladharaLAM
SzvadisztánaVAM
Nábi (Manipura)RAM
AnahataIAM
VisudiHAM
AgnjaOM
SzahaszráraOM

Az alábbi videóban Shri Mataji képei láthatók és náhány sahaja jógi a bija mantrákat énekli. Ebben a klippben az utolsó 2 szótagot összevonták, így a 7 mantra helyett csak 6-ot énekelnek és azt ismételgetik. Igaz, olyan változata is létezik a bija mantrák éneklésének, melyben a koronacsakránál a csend szerepel.


Meditáció otthonra

Amennyiben ezeket magad szeretnéd meditációban mondogatni, akkor ajánlatos mind a 7 szótag kiejtése és a belső figyelmünk a mantrához tartozó csakrára irányuljon. Majd a belső csendben adjuk át magunkat a kundalini energia anyai jellegű szeretetének.

Kitartást és türelmet a vibrációk áramlásához ;-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete