A régi szépidőkben, amikor egyetemi éveim alatt a sahaja jógával ismerkedtem Kolozsvárt, az egyik jógi mindig érdekes tanácsokkal látott el és figyelmemet állandóan az elmémről a vibrációkra terelte. A későbbi években több helyen vettünk részt együtt, mint például fesztiválokon, városnapokon önmegvalósulás adásokkor, sahaja jóga szemináriumokon, programokon, Cabellában, amíg el nem költözött Medgyesre.

Ígyhát az utóbbi 3 évben ezek a közös programok alábbhagytak, ritkábban futottunk össze, de július végén sikerült meglátogatnom Buci bácsit, avagy Tímár Lajost. A kis medgyesi kollektíva szépen fejlődik, szinte minden nap tartanak közös meditációt, a vibrációk pedig kifinomultak.

Vasárnap sikerült egy csevegést rögzítenem, melyben Buci egy mélyebb vibrációs érzékelésről beszél, de mielőtt elindítanád a video-t, úgy érzem szükséges egy kis magyarázat. Leírom azt, amiket Buci hátrahagyott.

spirituális polaritás : akasha, maya, karma és a szellem központ


Szóban forgó kifejezések

  • akasha: kollektív tudattalan, kozmikus könyvtár, éterikus közeg
  • maya: illúzió, melyet az elme tart fenn
  • vízszintes polaritás: ego és szuperego által generált bizonytalanság, mely az illúziót szüli - gondolatok világa, maya
  • függőleges polaritás: a kundalini megteremti az egyénben a kapcsolatot az ég és föld között, egységérzet, valóság - vibrációs tudatosság



Vízszintes polaritás

Az elménkben született gondolatok által elzárjuk magunkat az Ősenergia hálózatából.

A hamis én, az ego és ennek társa a szuperego a gondolatokon keresztül felbontják a jelen időt jövőre és múltra. Ez a folyamat kialakította a lineáris tudatot: Én - Másik.

Függőleges polaritás

A kundalini segítségével felszabadulunk az ego-szuperego hatalma alól és egy új polaritás születik. Megjelenik az igazi Énünk, a jelen idő folytonossá válik. A tudat olyan, mint egy képernyő, melyre az akasha összes tartalma rávetítődik, ezáltal a maya-t is felismerjük. Magunkat fedezzük fel úgy a külső, mint a belső világban, mellyel megszűnik a MÁSIK létezése, vagyis eltűnik a kettősség (duál világ).

Önmegvalósulással tudatába kerülünk Önvalónk létezésének. A szeretet vibrációi összekötik a testben levő atomokat. A testben érzékelhető vibrációkat felismerik a testen kívüli atomok, valamint mi is felismerjük őket, mint minket körülvevő részecskéket. Az új energia polaritás, ami a testünk kívül formálódott segít abban, hogy teljesen másnak fogadjuk el magunkat, mint egész eddig.

Mivel figyeljük a külvilágot?
Ha ego-szuperegoval, akkor maya.
Ha az önvalóval, akkor valóság.

Timár Lajos


Csevegés


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete