áron és a hitelÁron nagy pénzzavarba került! - feltétlenül szüksége van két pengőre. Jobb nem jut eszébe, elmegy Kohnhoz, hogy kölcsönkérjen.

Kohn figyelmesen végighallgatja Áron mondandóját, majd így szól:
- Figyelj Áron, adok neked két pengőt. Zálogba itt hagyod a fejszédet, és tavasszal visszaadsz négy pengőt. Jó lesz így?
Áron is töpreng kicsit, majd rááll az üzletre. Fogja a két pengőt, odaadja Kohnnak a fejszéjét, és indul haza.

Kohn ekkor utána szól:
- Figyelj csak Áron, gondolkodtam. Zegernye telünk lesz, a tavasz is keservesnek ígérkezik, rossz lesz a termés. Nem fogsz tudni visszaadni egyben négy pengőt. Adj vissza most kettőt, és tavasszal így csak kettőt kell adjál, jobban jársz.

Áron meghányja-veti a dolgot, és úgy ítéli meg, Kohn-ak igaza van. Visszaadja neki a kapott két pengőt és indul. Hazafelé kicsit még töpreng magában:
- Hm? Pénzem nincs. Lett két pengő adósságom. S a fejszém is oda... és mégis minden stimmel.A fenti kis frappáns történetet az egyik munkatársamtól hallottam, és sokan a Nemzetközi Valutaalap működésével hozzák párhuzamba. Viszont Kohn figurákkal találkozhatunk az élet bármely területén, még a spirituális mesterek között is, ajánlatos felfigyelni rájuk időben, hisz alig várják azt a pillanatot, amikor egy-egy Áron bekopog hozzájuk segítségért.

Áronokra pedig szükség van, hisz valakinek dolgozni is kell, másképp a Kohnok sem élnének meg. Csakhogy az Áronok többsége ezt nem tudja, Kohn pedig sikeresen meggyőzi Áront arról, hogy még többet teljesítsen, és akkor jobban fogja vinni, a többivel pedig ne törődjön. Ígyhát amennyiben Áron hagyja magát, sem önmagára sem másra nem jut ideje és beletörődik a mókuskerékbe, lelkét öntudatlanul eladja.

Önmegvalósulás? Csak holnaptól? :-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete