Shri Mataji Nirmala Devi távozásaSzolgálati úton vagyok Erkrath kis városában, Németország északnyugati részében. Régi munkahely, új munka, új csapat, újabb kihívások. Tetszik az ittlét, két élmény keveredik bennem, a Franciaországi 3 hónapos tanulmányi út és a Belfast-i kiküldetés, melyek 2007 illetve 2008-as évek elején történtek.

Vasárnaptól keddig elég rosszul aludtam, ennek egyik oka a hűvös szoba volt, másik oka pedig finomabb szintű, a fejben érzett nyomás és fáradság. Szerda este két jógi is próbált hívni Romániából, éreztem valami történt, mivel hallottam Shri Mataji gyengült fizikai állapotáról.
Ez utóbbi fáradság viszont csütörtök reggelre elmúlt, éjszaka nem ébredtem meg, valami könnyedséget éreztem a reggel. Hát olvasom a leveleket és látom hogy Shri Mataji távozott az élők soraiból. Szinte egy hónap múlva tölthette volna be 88.-ik életévét.

Hogy ki is volt Ő pontosan? Sokaknak Guru, másoknak Anya, vagy csak egyszerű háziasszony, dédmama. Ezek úgyis csak szavak, jelzőtáblák. Sokkal fontosabb az, amiket cselekedett és amiket tanított a követőknek és talán az egész emberiségnek.
Most nem Nobel díjakra vagy egyébb világi elismerésekre célzok, hanem azon finomszintű munkákra, amikre nem képes bárki, akármennyi erőfeszítést is tenne. Az egész csakis akkor nyer értelmet, ha szkeptikusan vagy hittel, de őszintén elvégzed ezt a meditációs ~gyakorlatot~ és kicsikét beletekintesz a ~finomrendszerbe~.

A fejtetőn található az utolsó energiaközpont, melyet a Magasztos Buddha úgy írt le, mint 1000 szirmú lótuszt, mely fentről ereszkedett le rá, mikor elérte a Teljes Békét, a Megvilágosodást. Jézus tanítványai ezt a fej felett megjelenő lángként, hűvös szellőként és furcsa állapotként tapasztalták a Szentlélek kitöltetésekor. Az emberiség történelmében elég kevesen jutottak el erre a szintre, leszámítva azokat az Istenembereket, akik úgy születtek. Shri Mataji 1970-ben kozmikus szinten nyitotta meg az előbb említett központot, melynek a lényege az, hogy bárki, akiben tiszta vágy van a szellemi előrehaladáshoz megtehesse azt a lépést, amire szüksége van, melyhez joga van, teljes mértékben díjtalanul. Ez az előrelépés az önmegvalósulás állapotának enyhe megtapasztalása, a belső, igazi béke megízlelése, a lélek érzete, mely egy kellemes tudatszint ugrást eredményez. Néhányszor megemlítette, hogy kevés az idő és ezt meg kell tennie, minél több embernek meg kell ezt tapasztalnia. Hogy pontosan ezzel mire célzott, egyelőre lepel alatt van.

A módszer formájának neve: Sahaja Jóga - Spontán Kapcsolat. Shri Mataji azt állította, Neki ez az egyik formája, megnyilvánulása. Pontosabban, ha közelebb szeretnénk kerülni Önmagunkhoz és az istenihez, a Forma Nélkülihez, ezekkel az erőfeszítés nélküli meditációkkal, kontemplációkkal egyszerűen megtehetjük.

Amit tenni tudok csak annyi, hogy összeérintem a két tenyerem és hálával meghajlok előtte. Találkozunk a formanélküliségben, a mindent összekötő szeretetben.

Namaste.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete