Hétvége.
A munkamániások ezt nem szeretik, mert nincs kinek bizonyítani és nem tudnak lazítani, főleg ha otthon kell tölteniük ezt a két napot. Mások pedig a hét elején az elmúlt szombatot és vasárnapot osztják-szorozzák, szerdától pedig tervezik az újabb hétvégi programot. Ez a dolgok rendje, talán mindenhol ez történik, néha még én sem vagyok kivétel ez utóbbi alól.

Éberség : Szászrégen - önmegvalósulásVásárhely után egy újabb városba irányított a sors, mégpedig Szászrégenbe. Városnapok alkalmából ismét részt vettek a sahaja jógik egy meditációs kis sátorral. Többé kevésbé hasonlatos volt a vásárhelyi menethez, csak ez alkalommal nem egy épületben kaptunk helyet, hanem a központi parkban. A szombati nap érdekesen kezdődött, legalább három házasság zajlott egymás után, a polgármesteri hivatalból jövet épp a parkban készítettek fényképeket, amíg az ifjú házaspárokat elfoglalta a fotós, addig a nyíltabb kísérők, rokonok, barátok, kamerázók kipróbálták a sahaja meditációt és megtapasztalták milyen az önmegvalósulás. Egyesekben már volt 1-2 löket szilvapálinka (vagy egyéb), ennek ellenére nagyon őszinték voltak és érezték a virációkat az ujjbegyekben. A nap későbbi részében és másnap is akadtak érdeklődők, körülbelül 300-an kapták meg az önmegvalósulást.

Ezen a hétvégén számomra a nagy meglepetést édesanyám okozta, hiszen ő is vette a bátorságot és részt vett, segédkezett a sátornál, első alkalommal. Nagyon jól összeforrtak a segesvári, meggyesi, vásárhelyi, régeni, besztercei, kolozsvári sahaj közösség tagjai, amelyekhez csatlakozott immár az első zilahi is.

Éberség : Szászrégen - önmegvalósulás - csapat
Egy kisebb képgaléria a régeni hétvégéről >itt< található.

Olyan jóleső érzés volt másnak átadni ezt a valamit, ebből a boldogságból, amit Shri Mataji nyújt az egész emberiségnek, teljesen feltöltő és felemelő, főleg az amikor ugyanazt érezzük és éljük át helyben, amit az érdeklődő. Egyelőre az emberek többsége visszautasítja az önmegvalósulás megtapasztalását, de nagyon bízom benne, hogy ez változni fog a közeljövőben és sikerül visszaállítani a kollektív tudatban a jóga és a meditáció valódi jelentését.


De mi is az az önmegvalósulás? Mire jó? Humbug az egész?

Az önmegvalósulás az a pillanat, amikor először tudatosul bennünk, hogy kik is vagyunk valójában, nem csak ez a test, vagy az a gondolat ami épp zakatol az elmében, hanem a tiszta lélek, ami a szívünkben lakozik. Abban a pillanatban amikor ez megtörténik, akkor a bennünk szunnyadó anyai szeretet (Kundalini energia) felébred és kapcsolatot teremt az Isteni szeretettel, ami finom bizsergésként, melegként vagy hűvös áramlatként jelenik meg a tenyerekben, illetve az ujjbegyekben. Ezt legkönnyebben meditációban, gondolat nélküli állapotban lehet elérni.
A sahaj meditációk rendszeres gyakorlásával ezt az energiát lehet táplálni, meg kell engedni, hogy helyreállítsa bennünk az egyensúlyt, az erényes életet, az együttérzést az emberiség iránt, a játék felismerését... Ez csakis akkor jöhet létre, ha a jelenben vagyunk, nyílt a szívünk és őszinték vagyunk saját magunkhoz. Ekkor elkezdődik a szemlélődés, az önismeret, mások ismerete, ami spontán történik meg személyiségváltozással.
Lehet ez az egész egyeseknek csak mesének tűnik vagy "agymosásnak", ezt főleg azok állítják akik ki sem próbálták a meditációt de elvetik, már megvan a saját véleményük egy ismeretlen dologról. Másoknak túl nagy áldozathozatalt jelent. Szerintem az egyik legfontosabb dolog az életben megtalálni saját magunkat és az lenni, akik valójában vagyunk.








Minkenkit hajt valami belülről, de legtöbbször ez a hajtás egy bizonyos jövőbeli, külső dolog elérésében ki is merül (pénz, karrier, lakás/autó vásárlás, család stb.), amint ez megtörténik ki kell vitelezni a következő elképzelést és vágyat. Ez még talán rendben is lenne, csakhát általában egyidőben több ilyen vágy és akarás jelenik meg, ami egy egész körforgást eredményez és könnyedén illúzióba ejt. Ezért feledkezik meg az emberiség saját magáról, és lehet te is épp ebben a mókuskerékben rohangálsz, vedd vissza a tempót, lazíts el, az idő túl rövid ahhoz, hogy megérje az egészet. Ezen akár Most is változtathatsz, a döntés a Te kezedben van. Szánd magadra ezt a tíz percet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete