Mindenki csak azt hallja meg, amit megért. - Goethe


éberség - zig ziglar - az vagy, amire gondolsz


Részlet Zig Ziglar - Az vagy, amire gondolsz című könyvéből.


Kedvelem annak a kilencvenéves hölgynek a történetét, aki a kérdésre, hogy szeret-e zongorázni, azt felelte, nem tudja. "Hogy érti azt, hogy nem tudja?" - kérdezték tőle ezután. A hölgy mosolyogva felelte: "Még sosem próbáltam." Ez jó válasz, és remélem felnyitja az olvasók szemét, fülét, és gondolatokat ébreszt. Sokaknak vannak kihasználatlan képességeik, mert sosem "próbáltak meg" valamit.

Nat "King" Cole nevét szinte mindenki ismeri. Az egész világ csodálta őt gyönyörű, lágy hangjáért. Szinte senki nem énekelt olyan csodálatosan balladákat, mint ő. Kevesen tudják azonban, hogy zongoristaként kezdte pályafutását. Egy este az egyik nyugati parti klubban megbetegedett az énekes, és a tulajdonos kérdezte hol van. Cole elmondta, hogy beteg, mire a tulajdonos közölte: "Ha nincs énekes, nincs fizetés". Aznap este Nat "King" Cole ugrott be az énekes helyett. A többi már történelem.

Will Rogers pályafutása első hét évében lasszómutatványokkal szórakoztatta az embereket. Vérbeli cowboy volt és igazi macsó. A közönség imádta. Egy este a közönség egyik tagja kérdezett tőle valamit. Válaszára harsány nevetés tört ki a nézőtéren. Még egy kérdést intéztek hozzá, és a válasz megint megnevettette a közönséget. Azon az estén lett humorista. Ám sokkal több volt annál. Olyan tőről metszett bölcsességgel rendelkezett, mellyen nemcsak lelkesítette és szórakoztatta az embereket, de a mindennapi életben hasznosítható információkkal és bíztatással is segítette őket.


will rogers - cowboyból bölcs humorista - éberség


Üzenet: lehet, hogy nincs kíváló énekhangod, nem tudsz a lasszóval bánni, vagy humoros bölcs tanácsokat adni, de neked is megvan a magad dala, az a képességed, amelyet fejlesztened és használnod kell.

Javaslat: ha legközelebb valaki megkérdi, tudsz-e valamit, amit még soha nem csináltál, ne válaszold automatikusan, hogy "nem". Gondolkozz el rajta! Talán meg kellene próbálnod. Ki tudja? Talán olyan tehetségek szunnyadnak benned, melyeket figyelmen kívül hagytál.
 





Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete