/ A gyerekneveléstől a globális békéig /


Shri Mataji - Metamodern korszak
Shri Mataji, a sahaja jóga alapítója, sok bölcsességet hagyott maga után a Metamodern korszak című könyvében. A világbéke című fejezet pedig rendkívül tanulságos, betekintést nyerhetünk az emberiség problémáiba, a konfliktusokba, az önbecsülés hiányába és mindezekre egyszerű, kézzelfogható megoldásokat kapunk, melyeket gyakorlatba kellene ültetni.

Nem egyszerű feladat, mert ezek globális problémák, melyek felkarolják a nevelést, a tanítást, a hírközlést, a médiát, a hitet, a kultúrát, a politikát, a hadsereget... egyszóval az egész világ jelenlegi működését.
  • Miért és mitől félnek, netán szoronganak a gyerekek, ha egyszer horrorfilmeket néznek?
  • Hogyan alacsonyodott le a média az utóbbi évtizedekben?
  • Ha a gének felelősek személyiségünkért, vajon a gének nem változhatnak meg?
  • Miért oly nagy a kontraszt az IQ és az EQ között?
A világbéke a háborúk megszűnését jelenti, ennek előzménye pedig az, hogy mi emberek vallási és kulturális hátterünktől függetlenül képesek vagyunk harmóniában élni egymással. A konfliktusok megoldódnak, a problémákat pedig nem a másikban, hanem saját magunkban keressük előbb, tisztelve és becsülve egymást. Ez hatalmas őszinteséget, önbecsülést és együttérzést igényel, amit a sahaja jóga meditáció segítségével megalapozhatunk magunkban.



12:40-ik perctől egy rövid, négy perces, önelemző meditációra hívlak.

De ettől függetlenül hallgasd végig a könyv részleteit. Ha kedvet kapsz az elolvasására, itt bővebb információkhoz jutsz, hogy honnan rendelheted meg: metamodernkor.hu

A változás velünk kezdődik: önmagunk, személyiségünk, hozzáállásunk, prioritásaink megváltoztatásával. Az Egésznek Te is ugyanolyan része vagy mint Én.



Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete