Az előző rész tartalmából: Roc, Kotli, Hum, Boljun.

Nyaralásunk utolsó napjaira is jutott bőven szép látnivaló.

Limski fjord


Limski fjord
Rovinj fele tartva átszeltük Isztriát és kb. a nyugati part közepén a Limski fjord kettéválasztja a partot. A kilátókról elénktárult a szép kékeszöld vájat, melyen hajókáznak és halásznak az emberek.



Rovinj


Rovinj
A nagyobb városokból ez tetszett nekünk a legjobban. Szép színes, az óvárosának egy része parti meredékre épül, a kisutcák pedig felvezetnek a Szent Eufémia bazilikáig. A kis üzletek egymást érik, főleg szuvenírokat árulnak. A piac is érdekes, szinte minden nyelven megszólítanak csak vegyenek valamit az emberek.
A tengerpartja szellősebb és rendezettebb mint a pulai.



Premantura


Premantura
Ez az isztriai félsziget legdélibb csücskén található, mely önmagában olyan mint egy mini félsziget rezervátum. Találkoztunk turistákkal, tehenekkel, bírkákkal, sirályokkal, de itt fürödni is egy élmény. Sziklásabb a part, mint a többi helyen ahol jártunk, de ez csak érdekesebbé tette a dolgot. A naplementének viszont különösen örültünk.
Ezt a részt igazán kár kihagyni!
Kimondottan kedvelem a világítótornyokat, hát még így, hogy a szemben levő kis szigeten is akadt egy.



Rabac


Rabac
Ez egy igazi üdülőközpont. Egymást érik a hotelek, motelek, panziók, kis vonatocska viszi körbe a turistákat, a hajók és a motorcsónakok egymást érik az öbölben, ahogy azt kell :-)
A partja viszont úszásnak tökéletesen megfelel, sőt még búvármerülésre is van kijelölt hely.



Ezzel be is zártuk az isztriai kirándulásunkat, sőt egyben a nyaralásunkat, sok szép látnivaló akad még ezenkívül, melyeket kihagytunk, de ahogy mondani szoktuk "majd legközelebb".

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete