Ismét szolgálati úton, Erkrathban.

Múlt alkalommal későn tudtam meg, hogy a szomszédos Neanderthal az épp a Neándervölgye. El is látogattunk múlt hétvégén Norbival a völgybe, mely a mai Mettmann település szélén található. Németország nem a hegyeiről ismert, dombokat is alig látni, mégis ez a völgy két domb közötti rész, inkább erdős mint sziklás, régebb a Düssel folyó vájta meder volt. Ez adott otthont és élelemben gazdag területet kb 40000 éve a neandervölgyi embereknek.

neándervölgye

Nekem tetszett a táj és a Neanderthal múzeum fantasztikus, melyet főleg az evolúciónak állítottak fel. Szépen átvezetnek az időben az őskortól a jelenkorba, sőt még abba is betekinthettünk, hogy körülbelül mi várhat az emberiségre néhány évtized múlva. 

homo neanderthalis vs homo sapiens sapiens
A múzeum ötletesen használja a technikát, hanganyaggal, vetítéssel, klippekkel, szobrokkal, képekkel, szöveggel látja el a kíváncsiskodót: egyszóval interaktív.

bocsi
neandervölgyi
ember szobra tátong a
múzeum előtt

További képek ~itt~

Köln, avagy Cologne. Ez is egy rajnamenti város akárcsak Düsseldorf, de nagyobb annál. Innen származik az illatos kölni víz, avagy a parfüm.

dóm
A vasútállomás mellett található a dóm, egész magas, 157 méteres a tornya. Szép építmény, bent nyugodtan lehet pihenni, imádkozni, meditálni, egész jó légköre van. A toronyba is fel lehet mászni.
Valószínű a német városokra hétvégén az jellemző, hogy az emberek a belvárosi utcákat járják, vásárolnak, isznak vagy esznek. A lényeg hogy nagy a nyomulás ezen utcákban, viszont 400 méterrel arrébb már pangás van.

kölni utca
Sok múzeumból lehet válogatni, de ha az ember teheti, akkor válasszon olyat, melyhez hasonlót ritkán látogat. Ilyen pl. a Csokoládémúzeum, mely egy kis csokigyár és múzeum egyben. Itt is a csokoládé érdekes történetét szemlélhetik végig a látogatók, valamint betekintést lehet nyerni a kakaó feldolgozásának folyamatába: a termesztéstől a csokoládé fogyasztásáig.

régi csokis bolt
Egy név, egy leírás és egy arckép megmaradt bennem, többször árasztottak el a vibrációk miközben olvastam róla. Alexander von Humboldt, aki bejárta a fél világot, a nyugati kutatók közül mondhatni egyedi látásmóddal bírt, hisz az egészet tanulmányozta, érezte hogy minden mindennel kapcsolatban áll, mégis geológiai, fizikai, biológiai kutatásokat és méréseket végzett. Az Amazonas vidékét is bejárta, így nem csoda hogy a kakaófák megragadták figyelmét, főleg hogy az aztékok a csokoládét isteni eledelnek tartották.

azték tánc
masinéria

További képek ~itt~

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete