Erkrath
Szombaton verőfényes napsütés és meleg volt, Erkrathban maradtam szemügyre venni a várost, hisz máskor nincs rá alkalom. Régebb írtam, ez egy Düsseldorf melletti kisváros, rengeteg látnivaló nincs benne, de mégis a házak előtti bokrok, aranyesők, magnóliák, rét, a patak, mely keresztülszeli a várost és a napfény adott neki egy olyan hangulatot, amit máskor nem éreztem ennyire.

Erkrath városszéle

csonkuló kehely ~
magnóliaszirom hull
a nedves fűre

magnólia

enyhe szellőben
a cseresznyevirágok
táncát figyelem

Képek ~itt~

Aachen
Ez a város közel van a német-belga határhoz, kb. 250000 lakosa van. A belváros Németországra jellemzően kockaköves, itt található a régi katedrális, melyben a régió királyait szentelték fel egykoron. Mellette pedig a városháza.
dóm
Ez alkalommal inkább látogatóba mentem régi barátokhoz, mintsem várost nézni. Néhány év után sikerült ismét találkoznom Rudival és Annával, akik jó ideje némethonban élnek. Kedvesen fogadtak már az állomáson, és azok a finom hazai ízek, amikkel kínáltak, krumplileves, rántotthús, nagyon jól estek.
Közben elbeszélgettünk a németországi életről, utazásokról, munkáról, házasságról és egyébb világi, netán spirituális hétköznapi dolgokról. Nagyon szép esküvőjük lesz az idén.

Anna, Rudi
Képek ~itt~

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete