Épp szombat délután van, és csodálom a kinti napsütést az ablakból. A lecsó is finomra sikerült :-) A feleségem épp a ruháit válogatja egy kisebb tavaszi takarítás után. Több szabad hely kellene a szekrényekben, nem szeretném részletezni milyen arányban foglalják ruháink a polcokat.


Kisebb hőemelkedésem van, mivel tegnap kihúzták az egyik bölcsességfogamat. Meglepetésemre még nem fáj a helye, de a szervezetemet felbolygatta az esemény.
Ülök, alszok, nem szívesen megyek ki, nehogy huzatot kapjak vagy megfújjon a szél, mely komplikációkhoz vezethet ilyen esetben.



Tudtad-e, hogy a pandák naponta igen hosszú ideig, akár 10-12 órán keresztül is képesek egy helyben üldögélni? Elég lazák, ugye?
Lassan rágcsálják a bambuszt, s csak úgy elvannak, egész meditatívan.





Nem tudom láttad-e a Kung Fu Panda 3-at, de én nagyon ajánlom! Lehet már a mozikban nem is vetítik, ám ha filmet kellene ajánljak, akkor ez lenne az!


Visszaemlékezve a legelső részre, mely már akkor teljes mértékben a szívembe véste magát, hihetetlen mennyi bölcsességet tudtak belepréselni, és mindezek egy ártatlan animációban láttak napvilágot. A Kung Fu Panda 2 szerintem melléütés volt, lelkileg szinte üresen kongott, ám ez az új rész, a 3-as ismét nagyágyúként sült el. Nagy valószínűséggel sokak semmitmondó fantázia jelenetekkel találkoznak megtekintése közben, de Te ha már megtapasztaltad a kundalini energia áramlását, akkor teljesen másként értelmezed az egészet.


A Tai Chi tanfolyamon is ajánlottam mindenkinek, közben feltették a kérdést, hogy az nem csak egy mese? Az tényleg igaz?
Igen. Amennyiben képes vagy túllépni elméd korlátain, amennyiben képes vagy obiektívvé válni, nyilttá, mint egy kisgyermek, és csak úgy figyelni, élvezni a történteket, akkor bevillanhat az a része az animációnak, mely a lényeget, az üzenetet hordozza. Felülemelkedsz a felszínességen, a látványon és egyszerűen átérzed, beleéled magad, beleolvadsz a sztoriba. Ott vagy Po mellett és látod min kell keresztülmennetek. Újabb kihívás, újabb megoldandó feladat, egy teljesen más szinten, melyen már tanítani kell másokat.


Olyansmihez hasonlítanám, mint a gyereknevelést, annak ellenére, hogy épp még nincs gyerekünk.
Ám azt tudom, hogy mi is gyerekként jövünk a világra, kijárjuk az óvodát, az iskolát, lehet az egyetemet, bulizunk, családot alapítunk és egyszer csak jön a gyerek. Természetesen, ha van egy kis felelősségtudatod, akkor rájössz, hogy csakis abból a tapasztalatból tudsz megosztani a gyermekeddel dolgokat, melyeket az évek alatt megszereztél. Abból adhatsz, amid van.


Csakis akkor tudsz tanítani vagy nevelni másokat, ha már elég ügyes vagy egy adott témában. És legyen ez az iskolában, otthon a családban vagy akár a munkahelyen. Amikor elkezdesz tanítani, a tanuló a tükörképed. És a "balgasága" fogja kihozni a türelmetlenségedet, az elvárásokat, az egódat! Így nézhetsz szembe önmagaddal, mert a saját egódon Neked kell túllépned, nem másoknak. Ezt pedig bölcsességgel teheted meg.

A technikai tudás csak a felszín, a MI. A finomabb szintű tudás, a bölcsesség a HOGYAN-ban nyilvánul meg és végül marad a MIÉRT.


Po a Kung Fu Panda első részében bizonyított, egy véletlen eseménynek következtében választották ki sárkányharcosnak. Szembe kellett néznie falánkságával, tudatlanságával, ám az ártatlansága segítette abban, hogy kitartson és valóban a Sárkányharcossá váljon. Rájöjjön, hogy Ő kicsoda, és arra is, hogy mi apja receptjeinek a titkos hozzávalója.
A későbbiekben csiszolta kung fu tudását, majd a 3-as részben arra kényszerül, hogy másokat is tanítson. Egy merész lépést is megtesz, mégpedig feláldozza saját magát, mely során önmagára lel, kiteljesedik.
Ezt az önfeláldozást le lehet fordítani önmegadásra. Ha ezt gyakorlod, akkor túllépsz a saját hamis énképeden, az egódon, és megleled valódi éned.




Minden esetre nagyon ajánlom a Kung Fu Panda 3-at, számomra üdítően hatott a megtekintése, és még Timinek is tetszett!


A kis barackfánk szépen virágzik. Megadja magát, nem erőlködik.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete