/ a rezgések érzékelése és mégis a kételyek /



Nem tudom veled mi a helyzet, meditálsz-e, érzékelted-e már a vibrációkat, a rezgéseket? Ha igen, felmerült-e benned az a kérdés, hogy tényleg jó szándékú mindaz amit hűvösként érzel és tapasztalsz?
Nem lehetséges az, hogy kárt okozhat valahol benned is?


kéz - energia - rezgések


Néhány hete elbeszélgettem egy nagybányai sráccal egy kolozsvári sahaja jóga szeminárium keretén belül, akiben az utóbbi időben kételyek merültek fel a vibrációs érzékelésben. Pedig már több hónapja meditál.


Amit érzékelsz az tényleg jó-e egyáltalán?


Mivel nem ismertük egymást, rákérdeztem otthon hogyan meditál, miket csinál.

A válasz egészen klasszikus volt: zenés meditáció, lábáztatás, Shri Mataji beszédeinek megtekintése, no de ezeken kívül ami megfogott az az, hogy néha-néha Skype-os kollektív meditációkat is vezet.

Ez az egész a formális sahaja jógának eleget is tesz. Ám rákérdeztem arra is, hogy miket érzékel, hogy érzi a vibrációkat, miként...?

Ekkor elmesélte, hogy az ujjbegyeiben és a tenyér bizonyos részein miként érzékeli az energiát...

És a testben valami?

Ott még nem (annyira).

meditáció és vibrációk - egy sahaja jóga szemináriumrólEgy kis csalódottságot, egy kis bizonytalanságot éreztem rajta.

Intézett is egy röpke kérdést:
- Honnan tudhatom azt, hogy a vibrációk kedvező vagy inkább negatív hatást fejtenek ki? Honnan lehet ezt megtudni?

No ezen meglepődtem, ennyire direkten egy szemináriumon ilyet még tőlem senki sem kérdezett.


Számodra mi a jó? Ki vagy te?


A kétségek, kérdések akkor merülnek fel az emberben, ha valójában őszinte önmagához és tényleg fejlődni szeretne, nem pedig "megelégedve" stagnálni. Ezt nagyon értékeltem benne, és átéreztem kérdésének jelentőségét, illetve a bátorságát, hogy ilyesmit megkérdezett egyáltalán.

A romboló hatás
A hűvös vibrációk (rezgések) az ELME és az EGO szempontjából romboló hatásúak. Így ebből a perspektívából tekintve a rezgések negatívak, romboló, rossz jelleggel bírnak, hisz változásra késztetnek.

konstruktív vagy destruktívA kondicionált elme ellenáll a kundalini energia áramlásának, a természetes állapotnak, emiatt a testben, a szervezetben egy feszültség keletkezik.

Az építő jelleg
A tiszta lélek (önvaló) kellemes állapotában a lazító, feltöltő paraszimpatikus idegrendszer aktív, míg az elme/ego a szimpatikus idegrendszert aktiválja.

Ígyhát a magasabb rezgésszinteken a kundalini aktívabb, nyugtatna, de az elme ennek ellenáll (elszokott tőle) és feszültséget okoz, ám végül felolvad, megszűnik az aktivitása.

Az érzékelt hűvös rezgések az elmére biza romboló hatással vannak, a tiszta lélekre pedig építően, felemelően hatnak.

Te mindezt miként érzed?

Egyszer próbáld meg, csak engedd meg, hogy az egész testedet bevonják a rezgések, érzékeld szívedből.


Számodra végül mi a jó? Mi a rossz?

Lényed melyik részével azonosulsz? Ki vagy Te?


Ezek az egyszerű kérdések a lelkiség világában már-már kliséként szerepelnek, de ha őszintén tudsz rájuk felelni, őszintén érzed rájuk a választ, akkor közelebb kerülsz ahhoz is, hogy megértsd mik is ezek az érzések a test bizonyos részein.
Mit is érzékelsz tulajdonképpen és miért...

A kétségeid tovaszállnak, a hitedet pedig visszanyered.

Az igaz hited.




Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete