/ egyik a sok közül / 



5 TIPP az eredményes döntéshozáshoz
Vedd a kezedbe a sorsod. 
De most nem arról akarlak meggyőzni, hogy életed minden pillanatát Te irányítod vagy sem, hanem arra szeretném felhívni a figyelmed, hogyan dönts bizonyos alkalmakkor, mire légy figyelmes.

Életed során számos esetben döntés elé kényszerít a sors, felajánlja a válszatási lehetőségeket, még akkor is, ha azok nem egyértelműek.

Gyakori eset az, amikor nem is látod a lehetőségeket, hanem csak lehajtott fejjel mész tovább. Lehet az kiégett beletörődés, de lehet egy újabb mérgelődés és dühkitörés.
Már megint velem esik ez meg. (mérgelődés)
Ismét rossz sorba álltam. (elégedetlenség, igazságtalanság érzete)
Hát az élet márcsak ilyen. (beletörődés)

Ismerősek a fenti kijelentések?

Minden döntés után érdemes előre menni, és kár rágódni azon, hogy "mi lett volna akkor, ha a másik lehetőséget választottam volna". 

Természetesen el lehet játszadozni az alternatívákkal, ha tanulni szeretnél és saját magadat fejleszteni. Viszont 2 helyzet nem fog ugyanúgy megismétlődni ugyanazon a helyszínen és ugyanazokkal a szereplőkkel.

Ezért a tanulás egy mélyebb szintjét kellene elsajátítanod, a rálátást a dolgokra, az intuitív megérzést, ráérzést.

No de mi van akkor, ha elég világossá válik számodra, hogy csakis 2 lehetőség közül választhatsz?
Fehér vagy fekete? Le vagy fel? Jobbra vagy balra? Változtassak hangnemet vagy sem?
Nem létezik középút!

választás: Nem létezik középút!
 

Tippek az eredményes döntéshozáshoz

  1. Türelem: A türelem egy erény. Ezt jobb ha megjegyzed és már ettől a pillanattól kezdve elkezded gyakorolni, bármely helyzetben is lennél. Amennyiben türelmes vagy, már nem kapkodsz jobbra-balra, hanem képes vagy kivárni a dolgok végbemenetelét, nem izgatod magad feleslegesen.
    Ezáltal energiát spórolsz, a figyelmedet jobban tudod összpontosítani a fontos feladatokra, az eredményességre és a helyes döntéshozatalra.
  2. Intuició: Amennyiben racionális beállítottságú vagy, de elsajátítottad a türelmet, mondhatni nyert ügyed van. Ám ha tovább szeretnéd fejleszteni magad, szélesebb körben ráérezni dolgokra, akkor az intuició lesz számodra a következő lépés. Ez már érzéki szinten működik és nem az analitikus gondolkodás szintjén. Megérzésre épül, nem kigondolásra. Ez esetben ráérezhetsz melyik döntés eredményesebb, illetve helyesebb: belemenni a buliba, vagy most épp kihagyni azt.
  3. Éberség: Az éberség egy penge tudatállapot, melyben tisztán látod (ráérzel) az egyes döntések végkifejletére. Az intuicióból ez még hiányzik, abban csak megérzed, de nem tudod hogyan alakulhatnak a dolgok. Amikor éber vagy, nagyjából körvonalazódnak a választási lehetőségek következményei is. Teljes tökéletességben és pontosan nem lehet tudni miként zajlanak a döntés okozatai, mert minden pillanatban megváltozhat minden. Ezért úgy képzeld el, mintha egy kép keretét látnád, de magát a képet nem.
  4. Kívülállás: A szemlélődő kívülállás állapotában el tudsz rugaszkodni saját érzelmeidtől és gondolataidtól, még akkor is ha azok jelen vannak. Nem azonosulsz velük, ezáltal a döntésedet nem is befolyásolják. Személyiségedet nem osztja meg az a bizonytalanság, melyet érzelmeid egyik irányba sodornának, gondolataid másikba. Gyakori eset ez, mely a döntésképtelenségig vezet. Ezt az elsajátított kívülállással léped túl, melyben semlegesen tekintesz mindkét választási lehetőségre, és nem a problémákat látod meg bennük.
  5. Gondolatmentes tudatállapot: Ez a meditatív jelenlét, melyben kialakul a vibrációs tudatállapot (rezgések érzékelése). Energetikai rezgések alapján is hozhatsz döntést, attól függően mit érzékelsz a finomrendszeredben, illetve a tenyereidben abban a pillanatban, amikor egy-egy választási lehetőségre helyezed a figyelmed. Fontos a gondolatmentes állapotban megmaradni, érzelmek és gondolatok felett.
    Ekkor ha hűvöset érzel a tenyeredben, a választás egybeesik az isteni akarattal, ha meleget, akkor nem. Így összhangba lehet kerülni az univerzummal és átruházni az isteni erőre mindent, mely a lelki fejlődést szolgálja.
    Az isteni akarat nem azonos mindig a személyes vágyakkal és akarással. Ezért ajánlatos elsajátítanod a meditatív, gondolatmentes állapotot.



Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete