/ egy jógi naplójából /


Neked szoktak-e mély álmaid lenni, melyek üzennek valamit? 
Vagy csak kellemes álmaid, melyek hatására reggel frissebb és üdébb vagy a szokottnál?

Éberség : Álmom Shri MatajivalSzámomra ritkák az ilyenek, de ma hajnalban egy érdekeset álmodtam és elég tudatos volt az egész.

Shri Mataji bukkant fel benne, és ennyire elevenen még sosem jelent meg számomra. Üzenetét egyelőre nem sikerült megfejtenem.


Álomrészlet


Egy nagy teremben többen összegyűltünk, de inkább vegyes társaságot képzelj el. Voltak közöttünk jógik és olyanok is, akik távol álltak Shri Mataji személyiségétől.

A terem L alakú volt, és egy nyilvános helyhez hasonlított, mert közös mosdója és öltözője volt, akár egy sportcsarnoknak.

Nem volt pódium, Shri Mataji egy egyszerű karfás székre leült a terem egyik félreeső részén, az L alak rövidebb zugában. Így csak kevesen látták és még kevesebben fordítottak rá figyelmet.

Odamentem hozzá, fejemet az ölébe helyezte, talán megsimogatott. Ekkor egy hatalmas megnyugvást éreztem és pillanatok alatt elkezdtem átitatódni szeretetével.
Majd felemeltem fejem és megkérdeztem:
- Anyám, mire lenne szükséged?
- Vízre. - felelte elégedetten.

Ekkor töltöttem is egy pohár vizet, a palackom kiürült. A vizet megitta és kért még.
- Egyébre nincs szükséged? - kérdeztem.
- Csak vízre - felelte és kezével intett, hogy ennél több nem kell.
- Mindjárt hozom - mondtam és határozottan az öltöző felé elindultam.

A kis hátitáskámban vizespalackot keresgéltem, úgy emlékeztem van még nálam fél liter víz. Ám nem volt. Kétségbeestem egy kicsit, majd a többiekhez fordultam, hátha valakinél van víz. Mindenki nagyban beszélgetett egymással, viccelődtek, nevetgéltek, ám víz egyiküknél sem volt.

Ekkor Shri Matajira néztem, ő pedig értetlenül tekintett rám kissé verejtékezve. Kimelegedtem. Jeleztem neki, hogy elmegyek vásárolni a közelbe, ám vasárnap volt. A környék üzletei zárva voltak, csak a távolban voltak nyitva nagyobb bevásárlóközpontok.

Több busz közül az egyikre felültem...


Ekkor felébredtem, de mindenre emlékeztem, az álmomban hozott döntéseimre, a helyzet fontosságára és az átélésre egyaránt.


Legyenek neked is tudatos, mély álmaid!



Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

1 megjegyzés:

 
Lábléc nézete