/ A középső energiacsatornán csüngve /


egyensúly
Augusztus első felében részt vettünk Timivel egy intenzív 1 hetes Tai Chi szemináriumon Csehországban, Moravkán. Bizonyára sejted, hogy itt nemcsak egy egyszerű kikapcsolódásról volt szó, hanem egyebekről is. Más ország, más emberek, más energiák és más vibrációk. Finomszinten hasonlatos volt egy sahaja jóga szemináriumhoz és tisztuláshoz.

Erről az eseményről írok majd bővebben, most inkább a jógára térnék ki és a belső élményekre, melyekkel hazatértem.
Múlt héten nem tudtam erről még írni sem, olyan állapotban voltam kb. 5 napig. Kellemes fáradság, de mégis egy emelkedettséggel párosulva, mély béke és egyensúly. Olyasmi, amiben már nincsenek elérni való dolgok, célok, ezek helyét egy elégedettség töltötte be és egy mélyebb kívülállás.

finomrendszer
Elmentem egy kolozsvári meditációs programra és épp Erzsónak meséltem el ezeket az átéléseket, és megemlítettem neki, hogy még nem tudom konkrétan, hogy most a baloldali vagy a középső energiacsatornát használom a kellemes fáradságérzés miatt...

Aztán hétvégén egy kisebb incidens miatt Timivel összezördültünk, majd az állapot teljesen megváltozott. Eltelt 1-2 nap és elkezdtem érezni a kedvtelenséget, bűntudatot, különféle gondolatok kezdtek el pörögni az agyamban. No ekkor észleltem saját bőrömön és finomszintemen a baloldali csatorna kontrasztját a középső energiacsatornához képest!

Amíg az egyik egyensúlyban, harmóniában tart, addig a másik a mélybe akar lökni és szenvedést, önmarcangolást okoz. Jóga terminusokban az előbbi a sushumna nádi, az utóbbi az ida nádi.
Lásd a  >>> FINOMRENDSZERT.

Nem volt kiút, elő kellett vennem egy extra gyertyát és dolgoznom kellett a bal energiacsatornán.. ha nem tudod miről beszélek, akkor feltétlenül végezd el a jógameditáció ingyenes online kurzusait... mert itt megtanulod azokat a hasznos módszereket és technikákat, melyeket könnyűszerrel alkalmazhatsz a hétköznapokban. Nekem bevált, másoknak is, és hidd el ha hasonló cipőbe lépnél, neked is segíteni fog!
Ha tartózkodnál tőle, akkor a legjobb, ha élőben egy sahaja jóga programon próbálod ki először.

tűzmeditáció

No de ez a gyertyázás, melyet néhány kollégám tűzmeditációnak keresztelt el, olyan szépen nyitja a szívcsakrát, a baloldali torokcsakrát, és jól alkalmazva még a homlokcsakrát is!

De remélem te nem esel bele a baloldal csapdájába, mint sokan mások (beleértve magamat is). 

Légy résen és maradj talpon :-)



Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

1 megjegyzés:

 
Lábléc nézete