metamodern korszakAz igazság, ami az önmegvalósulás után valóra válhat, az az, hogy mi nem vagyunk a test, az elme, a múltból eredő feltételek, az ego, az érzelmek, hanem a tiszta lélek vagyunk.

Ennek a legmagasabb igazságnak egy másik aspektusa, hogy létezik az isteni szeretetnek egy mindent átható ereje, ami áthatja a teremtett dolgok mindenfajta megjelenését. Ez az isteni erő végez el minden élő munkát az egész teremtésben. Mindezt magától értetődőnek vesszük. Látjuk, hogyan nőnek gyönyörű virágok kicsiny magvakból, hatalmas gyümölcsfákat látunk apró hajtásokból fejlődni. A tudósok bármennyire is ízekre szedik és analizálják az élő folyamatokat, egyikük sem tudja megmondani, hogyan jönnek létre ezek a csodák, vagy hogy mi az, ami irányítja és fenntartja az élet egész folyamatát. 

De most mindenhol elérkezett az idő az érzékeny emberek számára, hogy a saját, közvetlen tapasztalatukon keresztül megértsék, hogy mindannyiunknak van célja ezen a földön. Az egész evolúciónk és fejlődésünk célja egyszerűen az, hogy kapcsolatba kerüljünk ezzel a mindenen átható erővel, hogy mi magunk istenivé válhassunk. Ez az isteni folyamat spontán (sahaja) működik. Ezt be lehet bizonyítani és teljesen kézzelfogható, sokkal inkább, mint a tudományos ténymegállapítások és törvények, amelyeket mindig meg lehet kérdőjelezni, és meg lehet változtatni...

Shri Mataji Nirmala Devi - Metamodern korszak

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete