bevétel - kiadás ? bizonytalanság
"Drágul a földgáz, drágul az áram, kicsik a fizetések, nő a rezsi, újabb adókat vezetnek be. Nem érdekel a másik, csak én meg tudjak élni..."

Sokszor hangzanak el hasonló szavak környezetemben, és ez mind igaz is. De mi lenne, ha nem csak a problémát látná meg az ember, hanem a lehetőségeket is? 

A lehetőség kihasználása szerintem változással, illetve változtatással jár. Ám ha megszokunk dolgokat, talán elkényelmesedünk, vagy beletörődünk, belefáradunk gondolati szinten még mielőtt bármit is változtatnánk, akkor csak a sírásnál és panaszkodásnál maradunk meg.

Mire van szükségem az életben? Mi az ami felesleges és jobb megszabadulni tőle? 
Mit szeretnék vagy min szeretnék változtatni?
Mik a lehetőségek?
Ha megvan az ötlet, miért nem tudom kivitelezni
Egyedül? Miért gondolkodom egyes számban?

Az Internetet hasznosabban is ki lehet használni: információforrás, közösségi oldalak - találd meg azt amit keresel, ha nincs, kezdeményezz te.

Sztolyka Zoltán - Rozsály polgármestere 2013

Rozsály

Magyarország északkeleti részében található a Rozsály nevű település, mely jelentős utat tett meg az önellátás felé. Sztolyka Zoltán polgármester dinamizusa, optimizmusa, talpraesettsége és önzetlensége nagyon sokat segít a falu fellendítésén, és mondhatni példát statuál másoknak arról, hogyan is kellene igazgatni a kisebb településeket.

Amíg a legtöbb helyen a polgármesterek öncélúak, pártérdekeket szolgálnak és seftelnek, addig máshol kemény munkával lendítik be az egykoron népszerű közösségi életet.

Ezennel szeretném a legjobbakat kívánni Rozsály lakóinak, vezetőinek és átadni a szót Szolyka Zoltánnak, aki elmeséli, hogyan is tevékenykednek úgy, hogy az jó legyen.



Egyéb információk Rozsályról:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete