Újabb házimozi sorozat. Ezeknek inkább a harcművészethez van közük, melyet kiváltképpen kedvelek.

Íme néhány a kínai repertoárból.

Ip Man
Igaz történeteken alapul a trilógia, melynek ez az első része. Ip Man legendás személyiségének köszönhetően vált híressé a Wing Chun nevezetű kínai harcművészet, melyet évszázadokkal ezelőtt egy Wing Chun nevű hölgyről neveztek el. 1938-ban Kínát megszállják a japánok, melynek következtében elkezdődik a nép elnyomása, éhinség és bűnözések törnek ki, az emberek pedig elveszítik hitüket. Ekkor vállalja fel sorsát Ip Man, mellyel egy új remény csillan fel.

Érdemes megnézni a másik két részt is ahhoz, hogy egy teljesebb képet kapjunk Bruce Lee egykori mesteréről.

Előzetes

Félelem nélkül (Fearless)
Huo Yuanjia életének valódi történésein, legendákon valamint fantázián alapuló film. Kínában híres harcosként tartják számon, aki több nyugati származású harcmestert győzött le a múlt század elején, amikor az országot gyarmatosították. Életének utolsó szakaszában megalapítja az első Wushu Atlétikai Szövetséget, mely több harcművészeti stílus tanításának adott otthont.
A film elég durva jeleneteket is tartalmaz, viszont különösképpen tetszett az az átalakulás, amin Huo Yuanjia átmegy.

Előzetes

Tigris és sárkány (Crouching tiger hidden dragon)
Ez már inkább egy mesebeli film egy legendás harcosról és egy híres kardról. Gyönyörű tájakon játszódnak az események és elég közel áll a lelkiséghez, szépen szemlélteti a mester - tanítvány - hamis mester viszonyokat, valamint kontrasztba helyezi a ragaszkodást-hatalomvágyat a szeretettel-elengedéssel. 

Előzetes

A pofonok földje (Kung Fu Hustle)
Ettől a filmtől kész lettem, amikor először láttam. Igazi gengszter kung-fu komédia egy kis lelkiséggel fűszerezve, olyan mintha a Tigris és sárkányt Tarantino és Rodriguez rendezték volna. Figyelem, a szöveg távol áll a szépirodalomtól.

Részletek magyar szinkronnal



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete