Házimozi ajánló hétvégére, amennyiben az estékre nincs egyébb terved.

Út a vadonba (Into the Wild)
Valós történeteken alapuló kalandfilm Észak Amerika tájain egy fiúról, aki önmagát kereste, a szabadságát és az életet. Ezért hátrahagyta családját, a civilizációt, tanulmányait és útnak indult Alaszkába.
Nemcsak a filmet érdemes megnézni, hanem a filmzenét is ajánlatos meghallgatni néhányszor.




Fegyverszünet Karácsonyra (Joyeux Noel) 
Ez a film is egy igaz történeten alapul, időben visszarepít az Első Világháború frontjára, ahol a francia, skót és német katonák hadakoznak egymással. Ám Karácsonykor egy elég érdekes dolog történik velük, valahogy mindannyian, tömegesen érzik az egész háború értelmetlenségét és együtt ünnepelnek, mindenki bemutatja saját kultúráját, emberségességét.




Csokoládé (Chocolat) 
Egy finom kis film a csokoládéról, valamint az éles kontrasztokról: berögződés - nyíltság, szokások - szabadság, morcosság - öröm, feszültség - lazaság, komolyság - mosoly. 
Hogy melyik szereplőre mi a jellemző, fedezd fel. Indísd el a filmet, bonts meg egy csokit, majd dőlj hátra és élvezd a képeket, az ízeket.




Csillagpor (Stardust) 
Igazi mesefilm, mely teljesen magával ragadott szépségével, humorával, fantáziájával és izgalmával. A hatalomvágy, félelem kerül harcba a tiszta szeretettel és emellett a lányok szurkolhatnak Tristannak, hogy megtalálja igazi szerelmét.
Mindennek a háta mögött ott rejlik a valóság is.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete