Az utóbbi időkben néhányan rákérdeztek arra van-e testvérem vagy egyke vagyok. Ezt általában puhatolózva szokták kérdezni, főleg ha nénike kérdez rá, nem értem pontosan, de lehet az emberre van írva vagy csak természetéből, viselkedéséből következtetnek arra, hogy mégiscsak egyke?!

Nos szó ami szó, nem szeretnék sebeket feltépni szüleimben, hisz lett volna egy 3 évvel fiatalabb testvérem, csakhát a méhen kívüli fogantatás ennek gátat szabott. Gyerekként nem is tudtam erről, aztán ahogy telt múlt az idő megszoktam azt, hogy amit a szüleimtől kapok az csak a sajátom, nem kell megosztani semmit senkivel, mondhatni tejben vajban fürösztöttek és nagyjából mindent megkaptam amire szükségem volt, meg ami épp KELLETT. Így megmaradtam a szüleim egyetlen "csillaga és szemük fénye".

Ellenben tavaly, 2008 nyarán, történt egy változás az életemben.

Éberség : raksha bandhan
Ez a változás, mint minden egyébb lényeges, a sahaja jógához kötődik. Indiában van egy szokás, amit raksha bandhannak (védelem köteléke) neveznek. Ez abból áll, hogy testvéri kapcsolatot köt egy korosztályból lévő léány és fiú, a léány egy fonott karkötőt köt a fiú bal kezére, majd megkínálják egymást édességgel vagy gyümölccsel.

Éberség : testvéri kötelék
A raksha bandhan természetesen egy szokás egészen addig, amíg meg nem értik a lényegét. Ez is lehet felszínes, de lehet nagyon mély kapcsolat. Mélységen pedig azt a letisztult, ártatlan kapcsolatot értem, amit a mai társadalom el sem tud képzelni egy férfi és egy nő, vagy egy leány és egy fiú között. A kapcsolat alappillére az ártatlanság, az együttérzés, és a segítőkészség. A két fél élhet akár a Földgolyó ellentétes részén, ha a kapcsolat erős és egymást a szívükben hordozzák, figyelmüket jóindulattal fordítják egymásra, akkor ez a mindennapi életben nagyon nagy segítséget nyújt, nagy erőt adhat.

Így választott Beáta többek között engem is raki testvérének, ily módon lett egy 3 évvel fiatalabb húgom, húgocskám, és így lettem Bea bátyusa :-)

A "kötelék" úgy érzem az idő teltével egyre jobban erősödik, egyre kifinomultabbá válik, minél jobban mélyülünk a meditációban, a gondolatnélküliségben, és ahogy erősödnek a vibrációk (nő a rezgésszintünk) annál jobban érződik ezen kapcsolat ereje, ugyanakkor egy könnyed, aggódásmentes felelősség is kibontakozik egymás iránt.

Nagyon fontosnak tartom a dolgok nemcsak megtapasztalását, hanem megértését is, semmi más nem vezet az elsajátításhoz, a valós meggyőződéshez. Másképp bármi, ténylegesen bármi megmaradhat felszínesnek, műanyagnak, még akár egy ilyen hihetetlen, mesebeli kapcsolatot is elnyelhet a mocsár. A megértéssel sokminden nyilvánvalóvá válik, pl. az is hogy mi a szándéka, mi a vágya Shri Matajinak, mire szolgál a sahaja jóga, és főleg az, hogy az életben hogyan nyilvánulnak meg a sahaja jóga színei, miként bontakoznak ki és illatoznak ezen virágok. Ilyen szinten vált nyilvánvalóvá számomra Assziszi Szent Ferenc és Szent Klára közötti testvéri kapcsolat, ami egy hatalmas nagy példa a raki testvérségre. Ajánlom a Napfivér, Holdnővér (Brother Sun Sister Moon) című film megtekintését e célból, de ehhez hasonló kapcsolatok megtalálhatóak A mennyei prófécia (The Celestine Prophecy) című könyvben illetve filmben, ami már kortársnak tekinthető.

Beában mindig is hittem, éreztem a Benne szunnyadó erőt, aminek úgy érzem egyelőre csak egy kis töredéke tört a felszínre. Tudtam hogy képes lesz a szentgyörgyi sahaj programok fellendítéséhez már akkor, amikor csak gondolatként hozta fel. A lelkesedés, az odaadás, a tenni vágyás, a közösség érzete olyan szinten nyilvánulnak meg benne, hogy példát lehetne róla mintázni. Szívből jövő nevetése még ezen percben is a fülemben cseng, szeretete pedig képes az egész bolygót megvilágítani.

Éberség : Bea és a természet
Ez a húgom valódi természete, azt kívánom Neki, hogy ezen tulajdonságait tartsa meg és várva várom, hogy az újakat, amik még lappanganak benne jöjjenek a felszínre, fedezhessem fel azokat is és ossza meg másokkal ezen boldogságát.

Kedves olvasó, Neked pedig azt kívánom, hogy legyél örömteli, amennyiben pedig időd engedi foglalkozz többet saját magaddal, szánd ezt a 10 percet önmagadra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete