/ a valódi hastánc az életből fakad / 


Dasha nagyon szeretett táncolni, de a legkedveltebb műfaja a hastánc volt. Nem csak azért, mert egzotikus tánc és fejlesztette a nőiességét, hanem azért is mert néhány mozdulatban rezgéshullámokat vélt felfedezni a testében és teste körül. Ám mindennek tudatosítását csak több éves meditációs elmélyedésének köszönhette.

Egyik nyáron részt vett egy 1 hetes intenzív Tai Chi Chuan szemináriumon, melynek keretén belül néhány mozdulat hasonlóan festett a hastáncon tanultakkal, ám mégis más íze volt az egésznek.
A ritmusa teljesen az ellentéte, hisz.. ez totál.. (csiga)lassú. A csípőmozdulatok, az egyensúly áthelyezése alig vehetőek észre, szinte csak egy táncos lézerszemei látnak át a Tai Chi illúziójának fátylán.
Ám mégis valamit megmozdított belül, mintha hasonló rezgésáradatok jelentek volna meg, mint hastánc vagy meditáció közben.

Ez volt 2013 nyara, amikor megismerkedtem Dasha-val. Azóta csupán annyit tudok felőle, hogy életet adott kisfiának, Otto-nak, így mind a Tai Chi, mind a hastánc háttérbe szorult számára.
Én pedig tovább folytattam a Yuan-Chi Tai Chi Chuan tanulását Skype-on keresztül.


De miért is írtam le mindezt?

Mert Timi is bizonyos szinten megtanult hastáncolni 34 hét alatt!
Az első hetekben még nem volt semmi látszatja, de ahogy telnek-múlnak a hónapok, már egészen pofás mozdulatokat produkál a hasával.

Ezt látnod kell! :-)




2 megjegyzés:

 
Lábléc nézete