Mielőtt belemerülnél az olvasásba, ajánlatos a következő bejegyzéseket előbb áttekinteni:
A rezgéstanban (pl. hangtan) és bármely szinuszos vagy koszinuszos függvényábrázolásban ha megnöveljük a frekvencia paramétert (szögsebességet), akkor sokkal gyakoribb a kitérés (rezgés) az egyensúlyi állapot körül. Az alábbi ábrán az egyensúlyi állapotot a 0 értékű amplitúdó jelenti.

frekvenciák

Visszatérek a spirituális világra.

Törvény: Minél többet vagyunk egyensúlyi állapotban, a jelenben, annál nagyobb a rezgésszint.
Fordítottja is igaz.

A rezgésszintnövelés különböző módjai

 

Kristályok, színterápia, hangterápia 

kristály
Segítségükkel lehet javítani a csakrák működésén, ami által derűsebb a közérzet, nagyobb a vitalitás. Másszóval megnő a kisugárzás, csak épp megértést nem szolgálnak ezek a kisegítő eszközök. Vagyis mi történik akkor, ha otthon felejtem a kabalakristályomat vagy a nyakláncot? Mi lesz akkor, ha lejár a cd? 
Nem okoz ez függőséget valamilyen külső dologtól? 

Bioenergia

A bioenergia már kezdi bevonni az aurát is, nemcsak a csakrákat, és azt próbálja kezelni. Nos hogy a bioenergetikusok honnan nyerik az erejüket, pontosan nem tudom, de ha valaki komoly problémával szenved valószínű enyhítenek rajta a bioenergiák, hisz a gondok az energiahiányból, illetve energiatöbbletből származnak.  Nem-e okoz ez ismét egy függőséget jó pénzért?
Amennyiben ráhagyatkozunk egy bioenergetikusra, tegyük fel a következő kérdéseket: 
Saját magam mestere vagyok? 
Egyik bajom kigyógyulása után nem jelentkezett problémám más helyen?

Energiakeringetés

Az energiakeringetés kezd jobb lenni az előzőeknél. Ebben az egyén már résztvevő, nem csak egy passzív alany. Árad a chi, megnő a vitalitás, a prána, már a rezgéseket is lehet észlelni. És mindezt hogy? Úgy hogy irányítom a chi-t a testemben, például a tűzkörön. Ezzel egy ideig nincs is semmi baj, csak akkor, amikor az ego is kezd nőni és kapcsolatba kerül a kollektív tudatfelettivel, melyen keresztül különféle képességekre (sziddhi) lehet szert tenni. Ezekre jó odafigyelni, hisz nem mind arany ami fénylik. Az az "univerzális" energia, mely a kollektív tudatfelettiből ered nem azonos a kollektív tudattalanban levő univerzális kundalini energiával (paramchaitanya - lásd lennebb).
Ennek ellenére többször meglepődtem mennyire kifinomult egyes reikis, prananadis avagy chi kungos gyakorló vibrációs érzékelése.
Ki is az, aki irányítja az energiát?

Ráhangolódás egy Mesterre

Bizonyos szintű ráhangolódás megtörténik a bioenergia felvételénél, avagy az energiakeringetésnél. Ám egy mesterre való ráhangolódás, vagy megnyílás egy mester felé ennél többet jelent. 
Nagyon fontos tudni az elején, hogy a megnyílás milyen szinten, ki iránt és miért történik meg. Azért, hogy egy-két sziddhire tegyek szert, vagy azért, hogy valóban emelkedjek finomszinten. A mester magasabb rezgéseire hangolódok rá, vagy csak arra vágyom, hogy elkápráztasson képességeivel, függővé és ragaszkodóvá téve engem? 
Egy igazi spirituális mester csak annyiban segíthet, hogy felfedje kik is vagyunk valójában (önmegvalósulás mély szintű átadása). Ha ez megtörténik, akkor nyilvánvalóvá válik a mester kiléte a tanítvány számára. Ennek átélése hatalmas rezgés- és tudatszintugrást eredményez akár egy másodperc töredéke alatt, a tiszta szeretet teljesen belepi az egész testet.

Shri Mataji

Kundalini és a sahaja jóga

A sahaja jóga előnye, hogy néhány perc alatt megtapasztalhatjuk az önmegvalósulást egy sahaja jógi által. Jobbanmondva bármely önmegvalósult személy továbbadhatja az önmegvalósulást másnak. Viszont az átélés intenzitása függ a személyek tisztaságától és vágyától.

Shri Mataji fényképére hangolódva, mely fantasztikus vibrációkkal bír, sokkal könnyebb a megtisztulás, a vibrációs tudatosságban való elmélyülés. A fényképet akár egy erős anyai szimbólumként is lehet használni, mely a jungiánus pszichológia kollektív tudattalanjának egyik fő archetípusa.

figyelem
Az egyensúlyi állapotot akkor érjük el, amikor figyelmünket nem ejtik rabul sem a múlthoz, sem a jövőhöz tartozó gondolatok, érzelmek, hanem képesek vagyunk megmaradni a jelenben, a gondolatmentességben. Ekkor a kundalini magától elkezd emelkedni a gerincoszlop mentén és kapcsolatot teremt fejünk fölött a mindent átható isteni erővel, a paramchaitanyával (szentlélek - hűvös szellő a test körül). Ebben a pillanatban történik egy tudatszintugrás, melyben a vibrációk érzékelése megnő és kétségtelenné válik létezésük.

A két szélső energiacsatorna, az ida és a pingala nadi (yin és yang) túlzott használata félelemet, biztonságérzet hiányát és szorongást kelthet hosszú távon, hisz a szimpatikus idegrendszer befeszíti a testet. Ezzel szemben a susumna nadi, mely a spirituális fejlődést szolgálja egyensúlyban tart, a paraszimpatikus idegrendszer lép szolgálatba és ellazítja a testet.

A hétköznapokban figyelmünket könnyen rabul ejtik a külső dolgok, melyek végül oszcillálást eredményeznek érzelmek, gondolatok formájában a múlt és jövő között.

Ezért nagyon fontos, hogy a figyelmünket kövessük, és minél gyakrabban helyezzük a szívünkbe (önvaló), avagy a fejünk fölé (sahasrara csakra), de lehet akár az egész gerincoszlopra is helyezni (középső energiacsatorna). Ha pedig érzékeljük a vibrációkat, akkor azokon is meg lehet tartani a figyelmet és csak engedjük, hogy beburkolja az egész lényünket. Ez már hiteles rezgésszintnövekedést eredményez külső tényezőktől, személyektől, "csecsebecséktől" függetlenül.

A rezgéseket tovább lehet növelni akár mantrák mondásával, éneklésével, de a vibrációk megtartásához ajánlatos a rendszeres tisztó gyakorlatok alkalmazása, melyeket a meditációs programokon el lehet sajátítani (pl. lábáztatás, máj lehűtése, gyertyázás).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete