www.faraganduri.ro - site de meditatieTöbb mint egy éve villant be egy ötlet munkából hazafele menet, ami egy meditációs portál kivitelezéséről szólt.

Az ötlet nem eredeti, mivel a magyarországi sahaja jóga közösség néhány tagja már évekkel ezelőtt megvalósította ezt a Jógameditáció-s portállal, mely sokmindent tartalmaz: indiai zenétől kezdve, meditációig, sőt mi több érdekes hírleveleket is olvashat az ember, fórumokon oszthat meg véleményt és ehhez hasonlók. Például a haikukról is itt hallottam először.
Ezt követte a Kolostoros blog, amelyik a spontán meditációt és a hozzá vezető utat másképp közelíti meg. Kicsikét elrugaszkodhatunk az indiai kultúrától és akár beleáshatjuk magunkat az élet más területeibe: gazdaság, történelem, harcművészet, művészet és egyebek, melyekben András olyan kérdéseket tesz fel, ami akarva akaratlanul tudatosítja az olvasóban, hogy mindaz amit tanultunk, tudunk nem elég, azon túl kell lépni, a meditációs állapot napjainkban elkerülhetetlen, különben csak falakba ütközünk.

Sokat tanultam Pétertől és Andrástól egyaránt, ami viszont bennem megfogant az egy egyszerűbb oldal, ahol az érdeklődő meditációs gyakorlatokat végezhet el román nyelven. Magyarul és angolul már léteznek ilyen weblapok, miért ne lehetne románul is?

Néhány ismerősöm egy másféle portált dobott össze nemrég, mely magyar nyelvleckéket tartalmaz román anyanyelvűeknek, ez a Nebulo.ro. Gondolom itt is a nyitáson van a lényeg, ha nem közeledik a másik nemzet felénk, közeledünk mi feléjük :-) Egyszer úgyis mindannyian összeérünk.

Nos, kezdetben akadtak nehézségek, időhiány, technikai problémák főleg videofelvétel és képszerkesztés terén, de mindig volt segítség. Kb 6 ember munkája fekszik a kivitelezésben, és így 2011 januárjára sikerült elkészíteni a weboldal első, működőképes verzióját. Idővel még változtatunk rajta. A portál neve Fără Gânduri, mely nyers fordításban azt jelenti: gondolatok nélkül, ez a gondolatmentességre utal.

Főzz egy teát magadnak, szürcsölgesd és közben pillants bele bátran: www.faraganduri.ro

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete