/ és mások vajon milyennek látnak téged? /



A Dove egyik kutatása szerint a nők csupán 4%-a tartja magát szépnek, világszerte.

Te milyennek látod magad? a nők csupán 4%-a tartja magát szépnek



A Dove, és más kozmetikai cikkeket forgalmazó cégek reklámjaiban éveken keresztül olyan szépséges fotomodellek szerepeltek (és szerepelnek a mai napig is), melyek láttán a nézők körében, főleg a hétköznapi nők többségében kisebbségérzet alakult ki. Éles pengeként szabdalta szét önértékelésüket, saját önbecsülésük pedig szertefoszlott, mint a téli kunyhók füstje.
És most csak a testi szépségre gondolok...

Ám 2013-ban a Dove, kutatási céllal, leforgatott egy klippet a nők körében. 

Nos, a videóban Gil Zamora, az FBI Akadémiát végzett grafikusa új feladatot kap. Szóbeli leírás alapján nem bűnözőket kell rajzoljon, hanem női arcképeket. Ám a megszokott módon: nem láthatja az alanyt. Tudod, mint a krimikben a fantomképrajzolás.

Két képet rajzol mindenkiről: az egyiket önleírás alapján, a másikat pedig egy idegen elmondása alapján készíti.

Hogy milyen lett az eredmény? Eléggé meglepő!

Most pedig nézd meg légyszi az alábbi klippet, mielőtt tovább olvasnád a sorokat!



>>> további részletek - Real Beauty Sketches képek


A szépség és az önbecsülés


A legtöbb kelet-európai ország önbecsüléshiányban szenved. Ez alól a magyar nemzet sem kivétel, legyen az anyaországi, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi vagy akár délvidéki.


Azt tapasztalom, hogy nagyon sokan elégedetlenek saját magukkal: a bőrük szinével, a korukkal, a ruházatukkal, a szemük színével, egészségükkel, erőnlétükkel... és természetesen mással is: a munkahelyükkel, a családjukkal, gyerekeikkel, az eladókkal, a vevőkkel, a környezetükkel, a szomszédukkal, a politikával, a focival, de most csak maradjunk az első kategóriánál...
Mintha lenne egy szétfeszítő, állandó elvárás a dolgok végkimenetele iránt.


Ezt az elvárást pedig az ego generálja, hisz egy hamis képet fest le önmagadról, arról amilyennek Te látod Önmagad, és arról is, amilyennek Mások látnak Téged. Állandóan ott suttogja a fejedben azt, hogy mások milyenek, illetve azt, hogy milyennek látnak téged. Ha nem kapsz mindig pozitív visszajelzést másoktól, akkor egy belső félelem, izgatottság és bizonytalanság veti fel a fejét benned. Ennek következtében az önbecsülésed csökken, és egy védekezési mechanizmust próbálsz kialakítani magadban. Ám a szeretet a szívedben kezd eltűnni és a személyiséged ridegebbé válik. Az önmagadról alkotott kép pedig egyre szigorúbb, sőt mi több, a kifejeződésed is egyre szigorúbb lesz. Az önfeledt kisugárzásod tovatűnik, mellyel a szépséged is odavész.


A külső és a belső szépség nagyon is összefügg egymással.

A kisugárzást a belső szépséged felfedezése adja, mellyel megnő az önbecsülésed is. Minél jobban becsülöd magad, mármint az egész lényed, annál biztosabb, hogy átérzed saját jelenléted. A jelen pillanat átélésekor a tekinteted megváltozik, a szeretet visszakerül a szívedbe, az arcod elkezd ragyogni, a bőröd élettel telitődik és elfogadod magad olyan tökéletesnek, amilyen vagy - visszanyered természetes szépséged.
Az egód bíráskodó hangja... elnémul... a gondolataiddal együtt...


visszanyered természetes szépséged



Hát nem vagy csodálatos?




Tetszett a bejegyzés?
Oszd meg barátaiddal, vagy Like-old, és írj bátran megjegyzést! A hírlevelekre pedig ide kattintva iratkozhatsz fel (rövid, de tanulságos tanulmány üti a markod)...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Lábléc nézete